Leta i den här bloggen

tisdag 13 september 2016

Har du tid?Har du tid, tar du dig tid, att göra det du verkligen vill göra med ditt liv?

Att prioritera bara sig själv en gång om dagen, med någonting?  Ta ett bad,  gå en lugn promenad i skogen, sitta i ett tyst rum och läsa utan att bli avbruten, att ringa en släkting du inte träffar så ofta, att cykla hem till en vän för att bara prata...?  Tar du dig den tiden ? Att göra det bara du vill (men kanske inte tycker du har tid till...) regelbundet?

Tiden finns, alla har 24 timmar varje dygn, förstås, men frågan är om du prioriterar att göra det? 

Många, många, många är vi som upplever dagarna rinna iväg till allt vi måste. Jobba, städa, laga mat, träna på gymmet, gå på möten osv. Och sen ska det jag vill och har lust med, göras på den där lediga helgen, som inte har något inplanerat, men som så sällan kommer, eller ännu värre, på semestern?  
 
Bilden här nedanför visar livskompassen, många delar är det som ska få plats i vårt värdefulla liv, och vi har alla 24 timmar varje dygn, att ta vara på.
Att ta sig tid och fundera över hur ditt liv ser ut och om du prioriterar rätt - är modigt.   Tycker jag. Risken finns att du kommer fram till att du prioriterar fel....

 

Så innan kroppen informerar dig om att du har prioriterat fel, under en längre tid, genom att börja protestera på alla möjliga sätt. Ta dig tid att fundera kring livets alla delar, hur du väljer (eller inte väljer...) och vad du behöver göra för att fortsätta leva ett fullt liv och fortsätta må bra.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar