Leta i den här bloggen

onsdag 28 september 2016

Att ta tillvara på allt...





Det enklaste är oftast det godaste.   Eller är det bara för att det är "hemlagat"? 

1/2 liter naturell yoghurt stod i kylen och sista förbrukningsdag var för mer än en vecka sen.
Istället för att spola ner den i slasken, är det en mycket bättre idé att göra ost av den. 

Gör så här:

Häll slatten med yoghurt i ett kaffefilter av papper, ställ i sil med en skål under.   Låt rinna av under natten.
Nästa morgon, klicka i den avrunna yoghurten i en burk, lite salt och peppar och så lite kryddor, här är några goda förslag:

  • Persilja och gräslök
  • Chiliflingor eller färskhackad chili
  • Pressad vitlök 
  • Riven pepparrot
  • Använd en mortel och mal flera sorters peppar, t ex grön-, krydd- och svartpeppar. 





Ett enkelt, nyttigt, snabblagat och ekonomiskt pålägg.  Särskilt om du hade tänkt spola ut den halvsura yoghurten i slasken...

1 kommentar:

  1. Mm är supergott och enkelt <3

    Åh skoj att jag äntligen kan kommentera på din blogg ;)
    Kram
    Sanna

    SvaraRadera