Det enklaste är oftast det godaste. Eller är det bara för att det är "hemlagat"?
1/2 liter naturell yoghurt stod i kylen och sista förbrukningsdag var för mer än en vecka sen.
Istället för att spola ner den i slasken, är det en mycket bättre idé att göra ost av den.
Gör så här:
Häll slatten med yoghurt i ett kaffefilter av papper, ställ i sil med en skål under. Låt rinna av under natten.
Nästa morgon, klicka i den avrunna yoghurten i en burk, lite salt och peppar och så lite kryddor, här är några goda förslag:
- Persilja och gräslök
- Chiliflingor eller färskhackad chili
- Pressad vitlök
- Riven pepparrot
- Använd en mortel och mal flera sorters peppar, t ex grön-, krydd- och svartpeppar.
Ett enkelt, nyttigt, snabblagat och ekonomiskt pålägg. Särskilt om du hade tänkt spola ut den halvsura yoghurten i slasken...
Mm är supergott och enkelt <3
SvaraRaderaÅh skoj att jag äntligen kan kommentera på din blogg ;)
Kram
Sanna